Wil je een eigen bedrijfs website laten maken met standaard HTML of wil je een WordPress design gebruiken maar weet je niet waar je moet beginnen? Laatst wanneer ik bij een evenement aanwezig was, vroeg iemand mij wat de voordelen zijn van een WordPress website tegenover een HTML website. Als je een ontwikkelaar had die je vertelde dat je voor een HTML website moet gaan dan ben je hier aan het juiste plaats. In dit artikel vergelijken we WordPress tegen HTML en kijken we wat het beste voor jouw bedrijf is. Wil je meer weten over de voordelen van WordPress neem dan hier een bezoekje www.twopixels.nl

Wat is WordPress

WordPress is een content management systeem (CMS). Een content management systeem bied je de mogelijkheid om je website op een gebruiksvriendelijke manier te beheren. je kun allerlei veranderen aan je website aanbrengen in de admin welke makkelijk in gebruik is zelfs voor beginners. Er zijn vele CMS systemen beschikbaar, WordPress is absoluut het meest populair. 26% van alle websites op de wereld zijn met WordPress gemaakt. Het is belangrijk om WordPress.org niet te verwarren met WordPress.com. WordPress het open source systeem is beschikbaar op WordPress.org. WordPress.com is een hosting blog service en dit houd in dat de website daar gehost wordt met een aantal restricties.

Voordelen van WordPress

Gemakkelijk te updaten: Je kunt eenvoudig inloggen in Wordpress en nieuwe pagina’s toevoegen zonder dat je hiervoor een developer in hoeft te schakelen. De interface van WordPress is intuïtief wat het gemakkelijk maakt om nieuwe pagina’s aan te maken of up to daten.

Professionele designs: Er zijn duizenden designs beschikbaar die je kunt gebruiken voor je website. Deze designs zijn ontwikkeld door ontwikkelaars uit heel de wereld.

Ontzettend krachtig: Je kunt WordPress websites makkelijk uitbreiden met plugins. Met het installeren van nieuwe plugins bereid je de mogelijkheden van je website uit met extra functies zoals een contactformulier, slider, fotogalerij, reserveringssysteem en nog veel meer.

Volledige controle: Je bent de eigenaar van je website, de domeinnaam en al de content van de website. Je kunt elke verandering aan de website maken en er is geen limiet aan de grote van je website.

Nadelen van WordPress

Leren: Alhoewel WordPress makkelijk in gebruik is neemt het wel tijd in beslag om de software te leren. Er zijn volop video’s en documentatie beschikbaar maar het neemt wel wat tijd in beslag om alle ins en outs te leren.

Onderhoud: Het is belangrijk om alle plugins en wordpress zelf up to date te houden. Uiteraard kun je dit uitbesteden maar dan heb je wel extra kosten.

Wat is een statische HTML website?

HTML is de markup taal dat gebruikt word om web pagina’s te tonen op het web. De meeste websites maken gebruik van HTML markup of een combinatie van script talen om web pagina’s te creëren. Gewoonlijk moet je een web developer inschakelen om een HTML website voor je te maken. Deze gebruikt dan HTML, CSS, Javascript en andere technieken om je website te bouwen.

CMS software zoals WordPress maken gebruik van een database. HTML websites hebben alle content als statische bestanden.

Voordelen HTML website

Weinig onderhoud: wanneer je website online staat dan heeft deze weinig onderhoud, updates en backups nodig.

Lage eisen: HTML websites hebben geen servers nodig die PHP en MySQL ondersteunen. Zij kunnen op goedkopere servers draaien met lagere eisen. Alhoewel in deze tijd bijna alle hostings PHP en MySQL er standaard op zit.

Nadelen HTML website

Geen updates: Tenzij je HTML/CSS code kent, anders kun je de website niet updaten. Je zult dan een ontwikkelaar in moeten schakelen die dit voor je doet zelfs voor kleine taken als een extra pagina toevoegen.

Extra mogelijkheden: Als je extra functionaliteiten wilt voor je website zoals bijvoorbeeld een fotogalerij dan zul je steeds opnieuw een ontwikkelaar in moeten schakelen die dit voor je kan maken.

Kosten: Een HTML website is hierdoor veel duurder en met extra functies kan dit behoorlijk in de kosten oplopen.